Sitrusstekt laks i tortillalefser med syltet rødkål og curry- og mangodressing

Sitrusstekt laks i tortillalefser med syltet rødkål og curry- og mangodressing

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Denne retten tar fiskemiddagen til nye høyder. Krydder, syrlighet og litt sting pakket inn i en tortillalefse. Enkelt, raskt og utrolig godt.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Ingefær
½ bit
Finsnittet rødkål
100 g
Eddik 7 %
¼ dl
Sukker
½ dl
Vann
1 dl
Laksefilet
180 g
(Fisk)
Sitruskrydder
½ pakke
(Sulfitt)
Hvetetortillaer
1 pakke
(Hvete)
Curry- og mangodressing
1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1505 kcal
Fett:
53 g
Karbohydrater:
187 g
Protein:
70 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke eddik 7 %, kan du fint bruke en annen type eddik. Kutt resten av tortillaene i trekanter, pensle dem med olje, og krydre dem med valgfritt krydder. Stek dem i ovnen ved 180 grader i omtrent 12 minutter, til du har sprø tortillachips.

 Kok opp ¼ dl eddik, ½ dl sukker og 1 dl vann i en kjele. Skrell ingefæren med en skje, og finriv den på et rivjern. Ha ingefæren og rødkålen i en bolle, og vend inn syltelaken. La kålen stå på benken frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Skjær fisken i strimler på omtrent 1 cm på langs. Vend fisken i sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side, og krydre med litt salt.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek en og en tortillalefse i stekepannen til de er gylne.
Server curry- og mangodressingen til retten. 
God middag!