Sitrusstekt laks i tortillalefser med syltet rødkål og curry- og mangodressing
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Denne retten tar fiskemiddagen til nye høyder. Krydder, syrlighet og litt sting pakket inn i en tortillalefse. Enkelt, raskt og utrolig godt.
Denne retten tar fiskemiddagen til nye høyder. Krydder, syrlighet og litt sting pakket inn i en tortillalefse. Enkelt, raskt og utrolig godt.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Ingefær
½ bit
Finsnittet rødkål
100 g
Eddik 7 %
¼ dl
Sukker
½ dl
Vann
1 dl
Laksefilet
180 g
Sitruskrydder
½ pakke
Hvetetortillaer
1 pakke
Curry- og mangodressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1505 kcal
- Fett:
- 53 g
- Karbohydrater:
- 187 g
- Protein:
- 70 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke eddik 7 %, kan du fint bruke en annen type eddik. Kutt resten av tortillaene i trekanter, pensle dem med olje, og krydre dem med valgfritt krydder. Stek dem i ovnen ved 180 grader i omtrent 12 minutter, til du har sprø tortillachips.
Kok opp ¼ dl eddik, ½ dl sukker og 1 dl vann i en kjele. Skrell ingefæren med en skje, og finriv den på et rivjern. Ha ingefæren og rødkålen i en bolle, og vend inn syltelaken. La kålen stå på benken frem til servering. Smak til med salt og pepper.
Skjær fisken i strimler på omtrent 1 cm på langs. Vend fisken i sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side, og krydre med litt salt.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek en og en tortillalefse i stekepannen til de er gylne.
Server curry- og mangodressingen til retten.
God middag!