Krydderstekt ørret med asiatisk nudelsalat og korianderolje
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
Risnudler
½ pakke
Sjalottløk
1 stk
Squash
½ stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
½ stk
Koriander
1 bunt
Solsikke-/rapsolje
½–1 dl
Lime
½ stk
Salt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Ørret med skinn
400 g
Middelhavskrydder
½ pakke
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
2 ss
Lime
½ stk
Soyasaus
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan gjerne stekes lett, før de blandes inn i salaten. Revet ingefær og chili passer fint i korianderoljen, om du ønsker litt mer sting. Sesamolje, fish sauce og honning vil og gi korianderoljen et større smaksbilde.
Sett over en stor kjele med lettsaltet vann. Når vannet koker, legg i nudlene og la dem koke i omtrent 4 minutter. Hell av vannet i et dørslag og kjøl ned nudlene i rennende kaldt vann. La nudlene renne av seg.
Kutt sjalottløk i tynne skiver. Lag lange strimler av squashen med en mandolin eller ostehøvel, eller kutt den i strimler. Riv eller kutt gulroten i strimler. Kutt paprika i strimler. Bland sammen grønnsaker og nudler på et stort fat eller i en bolle (se tips).
Skyll koriander og tørk den med papir. Kjør sammen urter, hvitløk og olje med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Smak til med limesaft, salt og pepper (se tips). Ha korianderoljen over nudelsalaten.
Skyll og tørk fisken med papir. Krydre fiskestykkene med kryddermiksen og litt salt.
Stek fisken med skinnsiden ned i en middels varm stekepanne med olje. Stek den i 3–4 minutter på skinnsiden og 2–3 minutter på den andre siden. Avslutt med smør, limesaft og soyasus, som du øser over fisken. Fisken skal bli gjennomvarm og få en lett rosa kjerne.
Server krydderstekt ørret med nudelsalat, korianderolje og stekesjy.
God middag!