Sprøbakt torsk med karamellisert gulrot, potetmos og eggesmør
Ny oppskrift
Under 35 min
4 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Egg
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Sprøbakt torsk
2 pakke
Mandelpoteter
700 g
Gulrot
600 g
Gressløk
1 pakke
Egg
2 stk
Melk
2 dl
Smør
Sukker
1/2 ts
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek smøret til det får en karamellbrun farge for du vender inn eggebitene. Dette gir ekstra god smak på eggesmøret!
Skrell mandelpotetene. Kok potetene i ca 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kok eggene i 9-10 minutter.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Varm opp en kjele med litt olje og litt smør til middels høy varme. Stek gulrotstavene i 4-5 minutter. Tilsett 1/2 ts sukker de siste ca 2 minuttene av steketiden.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek den sprøbakte torsken i 3-4 minutter på hver side, eller til fisken er gjennomvarm.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann, og skrell og kutt dem i mindre biter. Smelt 3 ss smør i en liten kjele, og vend inn eggebitene. Smak til med salt og pepper.
Finhakk gressløken. Dryss gressløken over potetmosen ved servering.
God middag!