Sprøbakt torsk med karamellisert gulrot, potetmos og eggesmør

Sprøbakt torsk med karamellisert gulrot, potetmos og eggesmør

Ny oppskrift
Under 35 min
4 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Egg
    • melk
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    • sukker
    Sprøbakt torsk
    2 pakke
    Mandelpoteter
    700 g
    Gulrot
    600 g
    Gressløk
    1 pakke
    Egg
    2 stk
    Melk
    2 dl
    Smør
    Sukker
    1/2 ts
    Olje
    Salt
    Pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Stek smøret til det får en karamellbrun farge for du vender inn eggebitene. Dette gir ekstra god smak på eggesmøret!

    Skrell mandelpotetene. Kok potetene i ca 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
    Kok eggene i 9-10 minutter.
    Skrell og kutt gulrøttene i staver. Varm opp en kjele med litt olje og litt smør til middels høy varme. Stek gulrotstavene i 4-5 minutter. Tilsett 1/2 ts sukker de siste ca 2 minuttene av steketiden.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek den sprøbakte torsken i 3-4 minutter på hver side, eller til fisken er gjennomvarm.
    Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
    Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann, og skrell og kutt dem i mindre biter. Smelt 3 ss smør i en liten kjele, og vend inn eggebitene. Smak til med salt og pepper.
    Finhakk gressløken. Dryss gressløken over potetmosen ved servering.
    God middag!