Hoisinglasert indrefilet av svin med krydderpoteter og sommersalat
Roede

Hoisinglasert indrefilet av svin med krydderpoteter og sommersalat

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Hoisinglasert indrefilet av svin med frisk appelsinsalat og krydrede poteter er full av asiatiske smaker, og en perfekt sommerrett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Olje
1 ss
Marinert indrefilet av svin
300 g
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Olje
1 ss
Hjertesalat
1 stk
Vårløk
½ pakke
Tomat
1 stk
Appelsin
1 stk
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
402 kcal
Fett:
6 g
Karbohydrater:
48 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt halve hvitløken i grove biter. Fordel potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Krydre potetene med potetkrydderet når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–16 minutter (se tips). Pensle kjøttet med hoisinsausen halvveis i stekingen. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
 Skyll salaten og vårløken. Riv salatbladene av salaten, og kutt vårløken i tynne skiver. Kutt tomaten og appelsinen i grove terninger. Bland sammen salaten, vårløken, tomaten og appelsinen i en salatbolle, og smak til med olivenolje, salt og pepper.
Server kjøttet med sjyen fra formen.
 Indrefilet av svin: 125 g Poteter: 150 g Salat: 150 g Hoisin: 1 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!