Roede
Hoisinglasert indrefilet av svin med krydderpoteter og sommersalat
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Hoisinglasert indrefilet av svin med frisk appelsinsalat og krydrede poteter er full av asiatiske smaker, og en perfekt sommerrett.
Hoisinglasert indrefilet av svin med frisk appelsinsalat og krydrede poteter er full av asiatiske smaker, og en perfekt sommerrett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Potetkrydder
1 pakke
Olje
1 ss
Marinert indrefilet av svin
300 g
Hoisinsaus
1 pakke
Olje
1 ss
Hjertesalat
1 stk
Vårløk
½ pakke
Tomat
1 stk
Appelsin
1 stk
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 402 kcal
- Fett:
- 6 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt halve hvitløken i grove biter. Fordel potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Krydre potetene med potetkrydderet når det gjenstår omtrent 5 minutter av steketiden.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–16 minutter (se tips). Pensle kjøttet med hoisinsausen halvveis i stekingen. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
Skyll salaten og vårløken. Riv salatbladene av salaten, og kutt vårløken i tynne skiver. Kutt tomaten og appelsinen i grove terninger. Bland sammen salaten, vårløken, tomaten og appelsinen i en salatbolle, og smak til med olivenolje, salt og pepper.
Server kjøttet med sjyen fra formen.
Indrefilet av svin: 125 g Poteter: 150 g Salat: 150 g Hoisin: 1 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!