Krydderstekte kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker og steinsoppsaus
Roede

Krydderstekte kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker og steinsoppsaus

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Møre og saftige kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker er en klassisk familiefavoritt. Med en smakfull og fyldig steinsoppsaus er dette skikkelig hverdagskos.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Kyllinglår
520 g
Red rub-krydder
½ pakke
Olje
1 ss
Poteter
350 g
Knutekål
1 stk
Sjampinjong
100 g
Olje
1 ss
Brokkoli
1 stk
Steinsoppsaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
707 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i kyllinglåret der det er på sitt tykkeste, og stek det i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 68 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge på 70–75 grader, som er bra for kyllinglår.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkolien.
 Legg kyllingen med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir. Vend kyllingen i litt olje, og krydre med red rub-krydderet og litt salt. Stek kyllingen i ovnen i 25–30 minutter, til den er gjennomstekt (se tips).
 Skyll potetene, skrell knutekålen, og rens soppen for jord. Kutt potetene og knutekålen i båter, og soppen i to. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i stekeovnen i omtrent 20–25 minutter, eller til de er møre.
Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Kok brokkolien i 3–4 minutter. Hell av vannet. 
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Kyllinglår: 1 stk Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus: 1 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!