Torsk med kokt potet og gulrot, ertestuing og baconsmør
Ny oppskrift
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Torskefilet
700 g
Poteter
700 g
Gulrot
400 g
Ertestuing
400 g
Bacon i skiver
150 g
Smør
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha en spiseskje smør i pannen med fisken mot slutten av steketiden, øs over fisken med en skje.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til gulrøtter i punkt 4.
Varm opp ertestuingen i en kjele på svak varme under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Skjær baconet i små biter. Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Stek baconet i 3-4 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Tilsett 3 ss smør, og stek videre til smøret har smeltet. Ha baconet og smøret over i en liten kjele, og hold det varmt frem til servering.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrotstavene sammen med potetene de siste ca. 4 minuttene av koketiden.
Ha litt olje i stekepannen, og varm den opp igjen til høy varme. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i ca. 4 minutter på den ene siden. Snu fisken, og stek den videre i 2-4 minutter, eller til den er gjennomstekt.
God middag!