Gratinert squash med kjøttfyll og mozzarella og hjertesalat med couscous
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Kjøttdeig
500 g
Couscous
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1 stk
Gul løk
1 stk
Squash
2 stk
Revet mozzarella
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Basilikum og oregano
1 pose
Hjertesalat
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag din egen vri på couscousen med litt fetaost eller dine favorittgrønnsaker!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Sett en kjele med 5 dl vann og grønnsaksbuljong på kok. Ta kjelen av platen når vannet koker, og tilsett couscousen. Rør godt, og ha på lokk. La couscousen svelle i ca. 5 minutter. Rør inn 2 ss olivenolje rett før servering.
Finhakk løken, og skrell og press hvitløken. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttdeigen til den har fått en gyllenbrun farge. Tilsett løken, hvitløken, de hakkede tomatene og basilikum- og oreganokrydderet, og la det småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kutt squashene i to på langs. Skrap ut innmaten, og ha den i kjøttsausen. Legg de halve squashene i en ildfast form, og fordel kjøttsausen i halvdelene. Hvis det ikke er plass til all kjøttsausen i squashene, kan resten holdes varm til retten er ferdig, og serveres ved siden av. Topp de fylte, halve squashene med mozzarellaen, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Plukk bladene av hjertesalaten, og skyll dem i kaldt vann. Fyll salatbladene med couscousen, og server til retten.
God middag!