Pølsegrateng med pasta og mozzarella, frisk salat og crème fraîche

Pølsegrateng med pasta og mozzarella, frisk salat og crème fraîche

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Vossakorv
1 stk
Lett crème fraîche
1 pakke
Conchigliepasta
1 pakke
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Tomatpuré
1 boks
Basilikum og oregano
1 pose
Revet mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Gul paprika
1 stk
Hvetemel
2 ss
Olivenolje
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Er du av typen som har krydderurter i vinduskarmen? Bruk dem for å smake til pølsegratengen!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Ta skinnet av vossakorven, og skjær den i terninger. Finhakk løken, og skrell og finhakk hvitløken.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek løken, pølsebitene og basilikum- og oreganokrydderet i ca. 3 minutter, til løken er blank. Tilsett tomatpuréen og 2 ss hvetemel, og stek videre i et lite minutt. Spe på med 4 dl vann, litt og litt, under omrøring.
Tilsett halve boksen med lett crème fraîche i pølsefyllet, og smak til med salt og pepper.
Bland sammen den ferdigkokte pastaen og pølsefyllet i en ildfast form. Topp gratengen med mozzarellaen, og stek i ovnen i ca. 10 minutter.
Skyll og kutt hjertesalaten i grove biter, og kutt tomaten og paprikaen i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål, og smak til med olivenolje, salt og pepper.
Server resten av crème fraîchen ved siden av.
God middag!