Grillspyd med fisk, grønnsaker og pestodressing
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- extra virgin olivenolje eller smør
- grillspyd
- salt
- solsikke-/rapsolje
Gul paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Sukkererter
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Salt
Pastaskruer
400 g
Extra virgin olivenolje eller smør
Laksefilet
200 g
Torskefilet
200 g
Grillspyd
6–8 stk
Tomatpesto
1 glass
Extra virgin olivenolje
4 ss
Lettrømme
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du bruker grillspyd i tre eller bambus lønner det seg å dyppe dem i vann 5–10 minutter før grilling. Innimellom kan det være en lek å lage god mat. La barna sette sammen sine egne grillspyd, men husk at grillspydene er spisse!
Fyr opp grillen eller sett ovnen på 200 grader.
Kutt grønnsakene i grove biter. Legg dem over i et aluminiumsbrett hvis du skal grille, eller i en ildfast form hvis du bruker stekeovnen. Bland inn olje, salt og pepper. Grill grønnsakene under lokk eller bak dem i ovnen i omtrent 12–15 minutter.
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Kutt fisken i grove terninger og tre terningene på grillspyd. Krydre fisken med salt og pepper. Rør ut tomatpestoen i olivenolje. Stek eller grill fiskespydene på middels til høy varme i omtrent 3 minutter på hver side. Pensle pesto-oljen på fiskespydene mot slutten av steketiden. Eventuelle rester av pesto-oljen kan du helle over grønnsakene ved servering.
Server fiskespyd med grønnsaker, pesto-olje og rømme.
God middag!