Kjøttfylte pannekaker med grønn salat og crème fraîche
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Kjøttdeig
500 g
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Crème fraîche
1/2 pakke
Agurk
1 stk
Egg
3 stk
Lettmelk
5 dl
Three spice
1 pakke
Hvetemel
4 dl
Salt
Sukker
Pepper
Olje
Smør
Vann
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha de fylte pannekakene i en ildfast form, strø over litt ost og stek dem i ovnen for en morsom variant av retten!
Visp sammen eggene, lettmelken, hvetemelet, 1/2 ts salt og 1 ss sukker i en bolle.
Varm opp en stekepanne med litt olje og litt smør til middels høy varme. Øs pannekakerøre i stekepannen, og stek pannekakene i ca. 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Legg de ferdige pannekakene til side på en tallerken.
Finhakk løken, og kutt paprikaen i terninger. Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp igjen til høy varme. Stek kjøttdeigen i 4-5 minutter, ha i løken, og stek videre i 1-2 minutter. Tilsett paprikaen, tacokrydderet og 2 dl vann, og rør godt. Kok opp, og la det småkoke til nesten all væsken har fordampet.
Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og del dem i grove biter. Kutt agurken i terninger. Ha salaten og agurken i en serveringsskål.
Fyll pannekakene med kjøttfyllet, og server med salaten og crème fraîchen.
God middag!