Koljekaker med gressløkknuste poteter, ovnsbakte grønnsaker og eggesmør

Koljekaker med gressløkknuste poteter, ovnsbakte grønnsaker og eggesmør

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Egg

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Koljekaker
2 pakke
Mandelpoteter
800 g
Gressløk
1/2 pakke
Sitruskrydder
1 pakke
Gulrot
500 g
Pastinakk
1 stk
Egg
3 stk
(Egg)
Smør
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Koljekakene kan også varmes i ovnen sammen med grønnsakene de siste 10-15 minuttene av grønnsakenes steketid.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell mandelpotetene, og legg dem i en kjele. Dekk til potetene med vann, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la potetene trekke under lokk i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Skrell gulrøttene og pastinakken, og kutt begge deler i staver. Fordel grønnsakene i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i ca. 20 minutter, eller til grønnsakene er møre.
Kok eggene i ca. 10 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek koljekakene i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Finhakk gressløken. Hell vannet av potetene, ha potetene tilbake i kjelen, og knus dem grovt sammen med 4 ss olivenolje og sitruskrydderet. Vend inn gressløken.
Hell vannet av de ferdigkokte eggene. Skyll eggene i kaldt vann, skrell dem, og del dem i grove biter. Smelt 4 ss smør i kjelen du kokte eggene i, vend inn eggebitene, og smak til med salt og pepper.
God middag!