Fiskegryte med karri, krabbe, sei og grønnsaker servert med langbrød

Fiskegryte med karri, krabbe, sei og grønnsaker servert med langbrød

3.87 (128)
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • pepper
  • salt
  • smør
Seifilet
200 g
(Fisk)
Krabbekjøtt
1 pakke
Sellerirot
1 bit
(Selleri)
Helmelk
5 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Karri
1/2 pakke
Gulrot
150 g
Langbrød av fullkorn
1 pakke
(Gluten)
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til fiskegryten med litt sitronsaft rett før servering.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene og selleriroten, og kutt dem i tynne strimler. Skjær fisken i terninger.
Varm opp en stor kjele med 2 ss smør til middels høy varme. Rør inn 2 ss hvetemel og karrikrydderet, og spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la det småkoke i 6-7 minutter. Smak til med hønsebuljongen, salt og pepper.
Ha fisken og gulrot- og sellerirotstrimlene i gryten, og la det trekke i 6-7 minutter. Rør forsiktig om innimellom.
Varm langbrødene i ovnen i ca. 2 minutter.
Vend inn krabbekjøttet rett før servering.
God middag!