Fiskegryte med karri, krabbe, sei og grønnsaker servert med langbrød
3.87 (128)
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Fisk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- pepper
- salt
- smør
Seifilet
200 g
Krabbekjøtt
1 pakke
Sellerirot
1 bit
Helmelk
5 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Karri
1/2 pakke
Gulrot
150 g
Langbrød av fullkorn
1 pakke
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til fiskegryten med litt sitronsaft rett før servering.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell gulrøttene og selleriroten, og kutt dem i tynne strimler. Skjær fisken i terninger.
Varm opp en stor kjele med 2 ss smør til middels høy varme. Rør inn 2 ss hvetemel og karrikrydderet, og spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp, og la det småkoke i 6-7 minutter. Smak til med hønsebuljongen, salt og pepper.
Ha fisken og gulrot- og sellerirotstrimlene i gryten, og la det trekke i 6-7 minutter. Rør forsiktig om innimellom.
Varm langbrødene i ovnen i ca. 2 minutter.
Vend inn krabbekjøttet rett før servering.
God middag!