Ovnsbakte kyllingbryst med stekt gulrot og sellerirot, persille, potetmos og peppersaus
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Kyllingbryst
600 g
Mandelpoteter
800 g
Sellerirot
500 g
Gulrot
400 g
Sitron
1 stk
Kruspersille
1 pakke
Peppersaus
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Melk
2 dl
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt smør i potetmosen før en fyldigere smak!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell mandelpotetene, og legg dem i en kjele. Dekk til med vann, og kok opp. La potetene koke i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Skrell gulrøttene og selleriroten, og kutt dem i små terninger.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre kyllingen med salt og pepper. Stek kyllingen med skinnsiden ned i ca. 2 minutter, snu den, og stek den videre i ca. 2 minutter. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den videre i ovnen i 12-15 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Varm peppersausen i en liten kjele på lav varme frem til servering. Rør om jevnlig.
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp igjen til høy varme. Stek gulrot- og sellerirotterningene i 4-5 minutter, eller til de har fått litt farge. Tilsett litt smør mot slutten av steketiden. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et par minutter. Mos potetene, og spe på med 2 dl melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Grovhakk persillen, og vend den inn med grønnsakene før servering.
God middag!