Wok med kjøttdeig og fargerike grønnsaker
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Bløtdyr·
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Fullkornsris
1 pose
Vann
Salt
Kjøttdeig
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Ingefær
1 ss
Brokkolibuketter
1 pakke
Spisspaprika
½ stk
minimais
1 pakke
Woksaus med østers og vårløk
1 pakke
Vann
1 dl
Soyasaus
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I dag kan du få dekke på et koselig middagsbord. Dekk på med tallerken, kniv, gaffel, glass og serviett. Spør en voksen om du kan få tenne lys og om du kan pynte med noe julepynt.
Kok risen som anvist på pakken.
Skrap skallet av ingefæren med en skje og riv den på den fine delen av rivjernet. Kutt brokkoli i små buketter, paprika i strimler og del minimaisen i to.
Varm opp en stekepanne eller wokpanne med olje. Stek kjøttdeigen og del den opp i litt store biter. Ta kjøttdeigen ut av pannen.
Ha i litt mer olje i pannen om nødvendig. Ha brokkoli, paprika, minimais og ingefær i pannen og la det hele steke i 2–3 minutter. Det skal fortsatt være litt krønsj i grønnsakene. Om du ønsker mørere grønnsaker steker du de lengre, til du får ønsket konsistens.
Ha kjøttdeigen tilbake i pannen, tilsett woksaus, vann og soyasaus. Kok opp.
Server kjøttdeig wok med ris.
God middag!