Svinekoteletter med bearnéssaus, eple- og grønnkålssalat og bakt søtpotet

Svinekoteletter med bearnéssaus, eple- og grønnkålssalat og bakt søtpotet

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Svinekoteletter
700 g
Søtpoteter
4 stk
Grønnkål
200 g
Rødløk
1 stk
Eple
1 stk
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha en spiseskje smør og et hvitløksfedd i pannen med kjøttet det siste minuttet av steketiden.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og kutt søtpotetene i biter. Ha søtpotetbitene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 15-20 minutter, eller til søtpotetbitene er møre.
Fjern de tykkeste stilkene fra grønnkålen, og kutt grønnkålbladene i grove biter. Kutt eplet og rødløken i terninger.
Ha bearnéssausen i en liten kjele og varm den opp på middels varme frem mot servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Krydre svinekotelettene med salt og pepper. Stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Legg kjøttet til side på en tallerken, og la det hvile i 2-3 minutter før servering.
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til full varme. Stek grønnkålen i 1-2 minutter, tilsett eple- og rødløkterningene og litt salt, og stek videre i 1-2 minutter.
God middag!