Currygryte med ovnsbakt blomkål, nanbrød og mangodressing
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
En god og lettvint vegetargryte med varme nanbrød og en søt og fruktig mangochutney med mange asiatiske smaker som vekker hele familiens smaksløker.
En god og lettvint vegetargryte med varme nanbrød og en søt og fruktig mangochutney med mange asiatiske smaker som vekker hele familiens smaksløker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Hvete·
- Mandler·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Blomkål
1 stk
Rødløk
½ stk
Kormapaste
1 glass
Kokosmelk
1 liten boks
Kikerter
1 pakke
Grønne linser
1 pakke
Gul paprika
1 stk
Vann
2 dl
Nanbrød
1 pakke
Koriander
1 bunt
Mangochutney
1 glass
Yoghurt naturell
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 193 kcal
- Fett:
- 4 g
- Karbohydrater:
- 28 g
- Protein:
- 12 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre blomkålen med spisskummen, paprikapulver og kajennepepper før steking for en deilig spicy smak. Du kan også servere mangochutneyen og yoghurten hver for seg for en friskere smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Fjern blomkålbladene, og kutt vekk mesteparten av stilken. Kutt blomkålen i fire, legg stykkene i en ildfast form, pensle dem med olivenolje, og krydre dem med salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i 20–25 minutter. Pensle blomkålen med litt mer olivenolje halvveis i steketiden. Del den ferdigstekte blomkålen i buketter.
Sil laken av kikertene og linsene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og finhakk rødløken. Rens paprikaen, og kutt den i terninger. Skyll og grovhakk korianderen.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i 2 minutter, til den er blank. Ha i ønsket mengde av kormapasten, og stek det videre i 1 minutt. Ha deretter i kokosmelken og 2 dl vann. Gi gryten et oppkok, og la den småkoke i 10–12 minutter. Ha i kikertene, linsene og paprikaen når det gjenstår 3 minutter av koketiden. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer av kormapasten før servering.
Bland sammen mangochutneyen og yoghurten i en skål.
Tilbered nanbrødene som anvist på pakken.
Dryss over korianderen ved servering.
God middag!