Årets pinnekjøttmiddag

Årets pinnekjøttmiddag

Ny oppskrift
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
Pinnekjøtt
4 kg
Vossakorv
700 g
(Melk, Laktose)
Rotmos
2000 g
(Laktose)
Poteter
2000 g
Bladpersille
1 pakke
Smør
Salt
Pinnekjøttpinner
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Vann ut pinnekjøttet i rikelige mengder vann i 6-8 timer. La det stå i romtemperatur.
Legg bjørkepinner i bunnen av en stor kjele. Dekk pinnene med vann, og legg pinnekjøttet oppå pinnene. La kjøttet dampe på svak varme, under lokk, i ca. 3 timer, eller til kjøttet løsner fra beinet. Pass på at vannet ikke koker så mye at det fordamper, da kan kjøttet bli tørt. Se til at det alltid er vann i bunnen av kjelen.
Kok potetene i 20-30 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp rotmosen på middels varme under omrøring. Smak til med salt, og eventuelt litt smør eller litt av fettet fra pinnekjøttet.
Skjær vossakorven i tykke biter. Damp pølsebitene sammen med pinnekjøttet de siste 15 minuttene av pinnekjøttets tilberedelsestid.
Finhakk bladpersillen. Vend persillen inn med potetene ved servering.
Bruk kokesjyen fra pinnekjøttet som saus.
God middag!