Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- grovkvernet sort pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
Penne
250 g
Salt
Extra virgin olivenolje
1 ss
Ruccola
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Gran Biraghi
½ pakke
Extra virgin olivenolje
½–1 dl
Sitron
1 stk
Salt
Laksefilet
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Erter
125 g
Tomat
1 stk
Grovkvernet sort pepper
Gran Biraghi
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Litt nøtter gir en god smak til ruccolapestoen. Både cashewnøtter, mandler og pinjekjerner passer fint.
Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10–11 minutter. Hell av pastavannet, vend inn litt olivenolje og ha pastaen tilbake i kjelen.
Skyll ruccolaen og hakk hvitløken. Ha ruccola, hvitløk og gran biraghi i en bolle. Kjør det sammen med en stavmikser. Spe med olje til du får ønsket konsistens på pestoen. Smak til med sitron, salt og pepper (se tips).
Del laksen i terninger, hvitløken i to og tomat i terninger. Varm opp en stekepanne med olje og stek hvitløk og laks ved middels varme til laksen er gyllen. Vend inn erter og tomatterninger.
Vend ruccolapesto, laks, erter og tomat inn i pastaen. Dryss over gran biraghi og ha på godt med grovkvernet pepper ved servering.
God middag!