Kjøttkaker med surkål, poteter og brun saus

Kjøttkaker med surkål, poteter og brun saus

Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Gulrot
2 stk
Surkål
1 pakke
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Kjøttkaker
420 g
(Laktose)
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Smør
1–2 ss
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du en mer karakteristisk saus, kan du tilsette 2–3 skiver brunost eller en spiseskje sennep. Server gjerne kjøttkakene med tyttebær.

Sett over poteter til koking i lettsaltet vann og kok dem til de er møre. Det tar omtrent 25 minutter. Skrell og del gulrøtter i tynne skiver. Kok gulrotskivene sammen med potetene de siste 4–5 minuttene. Hell av vannet og legg på lokk for å holde grønnsakene varme frem til servering.
Kok opp en kjele med vann. Ha posene med surkål og brun saus i kjelen. La posene småkoke i 10 minutter.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek kjøttkakene på middels varme til de er gjennomvarme. Ha i smør mot slutten av steketiden.
Løft posene med surkål og brun saus opp av vannet, hold i dem med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell surkålen forsiktig over i et serveringsfat, og sausen over i et sausenebb.
Server kjøttkaker med poteter, surkål, brun saus og rørte tyttebær.
God middag!