Vegetargyros med grillet marinert halloumi, rødbetehummus og hvitløksdressing
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Halloumi
200 g
Sitron
½-1 stk
Oregano
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Rødløk
1 stk
Squash
1 stk
Rustikke multibrød
2 stk
Yoghurt
150 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Rødbetehummus
200 g
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 713 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 64 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Halloumi kan stekes i stekepannen eller varmes i ovnen, hvis du ikke vil grille ute. Løken kan grilles for ekstra smak.
Varm opp grillen. Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.
Tørk halloumiskivene med kjøkkenpapir, og gni dem inn med litt olje. Vask sitronen godt, og riv litt sitronskall i en bolle. Del sitronen i to, og press ut saften. Tilsett 2 ss olivenolje og basilikum- og oreganokrydderet. Grill halloumien raskt i 10–20 sekunder over direkte varme, og legg dem så i marinaden.
Skrell rødløken, og kutt den i tynne ringer. Skyll squashen, og del dem på langs i omtrent 2 cm tykke skiver. Krydre squashskivene med salt og pepper, og pensle dem med litt olje. Grill squashskivene over direkte varme i omtrent 5–6 minutter, til de har pene grillstriper. Varm brødene over indirekte varme i omtrent 2–3 minutter. Kutt squashskivene i mindre biter etter at de er grillet.
Visp sammen yoghurten og det tyrkiske krydderet, og smak til med salt.
Skyll og tørk ruccolaen og server den og rødbetehummusen ved siden av.
God middag!