Kjøttkaker med brun saus og grønnsaker

Kjøttkaker med brun saus og grønnsaker

Ny oppskrift
Under 40 min
0 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
      Allergeninformasjon

      Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

      Slik gjør du

      Tips fra kokken:

      Om du ønsker å servere forskjellige poteter de to dagene, kan du dag 2 dele potetene i to og steke dem i ovnen ved 210 grader i omtrent 15 minutter.

      Sett over poteter i lettsaltet vann og kok dem møre.
      Stek kjøttkakene på middels varme med litt olje eller smør, eller ha dem i en ildfast form og sett i ovnen på 180 grader til de er gjennomvarme.
      Kok opp to kjeler med vann. I den ene kjelen legger du posene med kålstuing og brun saus og lar dem koke i omtrent 15 minutter. Løft posene opp av vannet, hold i dem med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell kålstuing og saus forsiktig over i hvert sitt serveringsfat/nebb. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
      Ha litt salt i den andre kjelen, kutt endene av bønnene, del i to og ha i kokende vann i ca 2-3 minutter.
      Kok opp to kjeler med vann. I den ene kjelen legger du posene med kålstuing og brun saus og lar dem koke i omtrent 15 minutter. Løft posene opp av vannet, hold i dem med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell kålstuing og saus forsiktig over i hvert sitt serveringsfat/nebb. Smak eventuelt til med litt salt og pepper. Ha litt salt i den andre kjelen, kutt endene av bønnene, del i to og ha i kokende vann i ca 2-3 minutter. Dag 2: Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med rotmos og brun saus i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell mosen forsiktig over i et serveringsfat. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
      Del blomkål i buketter og skjær stilken i staver. Kok blomkålen i lettsaltet vann til den er mør, omtrent 5–6 minutter.
      Server kjøttkaker med poteter, rotmos, kålstuing, ertepuré og blomkål.
      God middag!