Pannestekt torskefilet med blomkålpuré og soyasmør

Pannestekt torskefilet med blomkålpuré og soyasmør

Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Stekt torsk, fløyelsmyk blomkålpuré og soyasmør passer sammen som hånd i hanske. Dette kan fort bli din nye favorittrett!

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Blomkål
½–1 stk
Torskefilet
200 g
(Fisk)
Smør
2 ss
Soyasaus
1 ss
Spinat
50 g
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
272 kcal
Fett:
2 g
Karbohydrater:
16 g
Protein:
48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til blomkålpuréen til med litt melk eller fløte.

Kutt blomkålen i buketter. Kok blomkålbukettene i lettsaltet vann i omtrent 8 minutter, til de er helt møre, og hell av vannet. Mos blomkålen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Hold blomkålpuréen varm på lav varme frem til servering. 
Skrell og finhakk rødløken. Skyll spinaten.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper og stek den på den ene siden i 4–5 minutter. Snu fisken og stek den i 1–2 minutter på den andre siden. Tilsett 2 ss smør og 1 ss soyasaus. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk. Legg fisken på et fat og ha soyasmøret i en skål. 
Ha litt mer olje i stekepannen du stekte fisken i, og stek rødløken i omtrent 2 minutter, til den blir blank. Skru opp temperaturen til middels høy varme, og tilsett spinaten. Stek den til den faller litt sammen. Krydre med salt og pepper. 
Kutt sitronen i båter og server sitronbåtene til retten. 
 Har du blomkålpuré igjen kan den enkelt bli en deilig suppe. Kok opp og tilsett grønnsaksbuljong til ønsket konsistens. La suppen småkoke i 5 minutter. så den blir ordentlig varm. Server gjerne med sprøstekt bacon og godt brød. 
God middag!