Kylling satay med jasminris og syrlig råkostsalat

Kylling satay med jasminris og syrlig råkostsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Peanøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Jasminris
150 g
Agurk
½–1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
½ stk
Lime
½–1 stk
Kyllinglårfilet
400 g
Sataysaus
1 glass
(Peanøtter)
Vann
½ dl
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
267 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
59 g
Protein:
7 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt finhakket chili og fiskesaus i salaten for mer smak, men vær forsiktig med fiskesausen. Det smaker ekstra godt å toppe retten med finhakkede peanøtter.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Del agurken i to, og bruk en skje til å skrape ut kjernen. Skyll agurken. Skrell gulrøttene og rødløken. Kutt agurken, gulrøttene og rødløken i tynne skiver. Bland alt sammen i en serveringsskål, og press over saften fra limen (se tips). 
 Skjær kyllingen i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter, til den er gyllen. Hell over sataysausen, og skyll ut glasset med ½ dl vann. La det hele småkoke i omtrent 5–6 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
God middag!