Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
Paideig
1 pakke
Egg
4 stk
Søtpotet
1 stk
Gul løk
½ stk
Fiken
1 stk
Rosmarin
1 pakke
Fetaost
100 g
Melk
2 dl
Rødbete
1 stk
Grønt eple
1 stk
Mynte
1 bunt
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek paifyllet med litt chiliflak for mer smak!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kjevle ut paideigen til den er omtrent 0,5 cm tykk. Legg paideigen i en smurt paiform på 24–30 cm i diameter. Bruk hendene og trykk deigen utover og opp langs kantene, slik at deigen henger litt over kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paiformen nederst i stekeovnen i omtrent 10 minutter. Skru stekeovnen ned til 200 grader etter at paibunnen er tatt ut.
Visp sammen eggene og 2 dl melk i en skål. Krydre med litt salt og pepper. Skrell søtpoteten og løken. Kutt søtpoteten, løken og fikenen i tynne skiver. Varm en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek søtpotetskivene i omtrent 3 minutter på hver side, og krydre dem med litt salt og pepper. Tilsett litt mer olje i stekepannen, og ha i løken. Stek i 2–3 minutter, eller til løken blir blank. Fordel søtpotetblandingen lagvis utover paibunnen. Hell over eggeblandingen. Topp paien med rosmarinen og fikenen, og smuldre fetaosten over. Krydre med salt og pepper.
Stek paien i stekeovnen i 15–20 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet.
Skrell rødbeten. Grovriv rødbeten og eplet på et rivjern. Ha råkosten over i en skål. Finhakk mynten. Del sitronen i båter, press over saften fra et par av sitronbåtene og vend inn i råkostsalaten sammen med mynten.
Server paien med råkostsalaten og resten av sitronbåtene.
Restetips! Pai holder seg godt i kjøleskapet og smaker like godt dagen etter til lunsj eller kvelds.
God middag!