Crispy vårsalat med ovnsbakt aubergine
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Aubergine
1 stk
Kikerter
2 pakke
Reddiker
1 bunt
Asparges
1 bunt
Kjerneblanding
1 pakke
Spinat
50 g
Smør
1 ss
Sennepsvinaigrette
½ pakke
Fersk mozzarella
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 559 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 21 g
- Protein:
- 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du grill, kan du godt grille auberginene og aspargesen!
Varm opp stekeovnen til 240 grader. Bruk gjerne grillfunksjonen hvis du har.
Kutt auberginen i to på langs. Lag dype snitt på tvers i snittflaten på hver auberginehalvdel uten å kutte gjennom skallet. Krydre auberginen med salt, og drypp over litt olivenolje. Legg auberginehalvdelene med snittflaten opp på et stekebrett med bakepapir, og stek dem øverst i ovnen i omtrent 20 minutter.
Sil laken av kikertene, og skyll dem og reddikene i kaldt vann. Tørk dem og kutt reddikene i to. Fordel kikertene og reddikene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek kikertene og reddikene i ovnen, under auberginene, i omtrent 10–15 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist kjerneblandingen i 1–2 minutter, til den er gyllen. Ha kjerneblandingen over i en skål.
Brekk av den nederste, trevlete delen av aspargesene. Varm opp stekepannen til middels høy varme igjen, og ha i 1 ss smør. Stek aspargesen i 3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Skyll og tørk spinaten, fordel den utover et fat og topp med kikertene, kjerneblandingen og reddikene. Ha over sennepsvinaigretten eller server den ved siden av. Riv mozzarellaen over auberginene med fingrene, og server dem sammen med salaten.
God middag!