Vegetarisk Poke Bowl med mango og koriander
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Hasselnøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
Jasminris
150 g
Tofu
1 pakke
Ponzusaus
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
Hvetemel
2 ss
Mango
1 stk
Koriander
1 bunt
Hasselnøtter
80 g
Finsnittet rødkål
100 g
Chilimajones
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 513 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 60 g
- Protein:
- 7 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend hasselnøttene i 2 ts soyasaus etter at du har stekt dem!
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme og rist hasselnøttene i 2–3 minutter. Ha nøttene over i en skål.
Pakk tofuen inn i et rent kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir. Press ut så mye væske du klarer, enten med hendene eller ved å presse tofuen mellom to tallerkener. Kutt tofuen i små terninger og ha terningene i en bolle. Vend inn 2 ss hvetemel. Varm opp en stor stekepanne til full varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene i omtrent 10 minutter, eller til de er gylne og sprø. Skru ned varmen, vend inn ponzusausen, sesamfrøene og 1 ts av chiliflakene, og stek videre i 3–4 minutter. La tofuterningene stå på lav varme frem til servering.
Skrell mangoen og kutt den i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen.
Fordel risen i serveringsskåler og legg tofuen, mangoen og rødkålen i grupper oppå. Topp med hasselnøttene, ønsket mengde av chiliflakene, chilimajonesen og korianderen.
God middag!