Lamme- og svinekebab med agurksalat og syltet rødløk

Lamme- og svinekebab med agurksalat og syltet rødløk

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ss
Eplesider-/hvitvinseddik
2 ss
Vann
½ dl
Bladpersille
½ bunt
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Mais
1 pakke
Couscous med urter
125 g
(Hvete)
Smør
1 ss
Kinesisk hvitløk
½ stk
Bladpersille
½ bunt
Lammedeig med svin
350 g
Vann
2 ss
Lett urtedressing
75 g
(Melk, Laktose)
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1018 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
105 g
Protein:
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt vann på hendene når du former kjøttdeigen til pølser, da klistrer den seg ikke så lett til fingrene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin. Ha løkskivene i en skål, sammen med 1 ss sukker, litt salt, 2 ss eddik og ½ dl vann, og bland alt sammen. La løken stå på benken frem til servering. 
 Skyll, tørk og finhakk all persillen. Halvparten skal brukes i salaten, resten skal blandes inn med lammekjøttdeigen. Kutt agurken og tomaten i terninger. Sil laken av maiskornene. Ha grønnsakene i en skål, og bland sammen. 
Tilbered couscousen som anvist på pakken. Når couscousen er ferdigkokt, arbeides den luftig med 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
 Skrell og finhakk hvitløken. Ha lammekjøttdeigen, resten av persillen, hvitløken, litt salt og pepper og 2 ss kaldt vann i en bolle, og arbeid det sammen til en jevn deig. Del kjøttdeigen i 4–6 biter. Form bitene til pølser og klem dem deretter litt flate. Legg kebabene over på en tallerken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. 
Stek multibrødene som anvist på pakken, og server dem og urtedressingen til retten.
God middag!