Lamme- og svinekebab med agurksalat og syltet rødløk
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ss
Eplesider-/hvitvinseddik
2 ss
Vann
½ dl
Bladpersille
½ bunt
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Mais
1 pakke
Couscous med urter
125 g
Smør
1 ss
Kinesisk hvitløk
½ stk
Bladpersille
½ bunt
Lammedeig med svin
350 g
Vann
2 ss
Lett urtedressing
75 g
Rustikke multibrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1018 kcal
- Fett:
- 44 g
- Karbohydrater:
- 105 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt vann på hendene når du former kjøttdeigen til pølser, da klistrer den seg ikke så lett til fingrene.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin. Ha løkskivene i en skål, sammen med 1 ss sukker, litt salt, 2 ss eddik og ½ dl vann, og bland alt sammen. La løken stå på benken frem til servering.
Skyll, tørk og finhakk all persillen. Halvparten skal brukes i salaten, resten skal blandes inn med lammekjøttdeigen. Kutt agurken og tomaten i terninger. Sil laken av maiskornene. Ha grønnsakene i en skål, og bland sammen.
Tilbered couscousen som anvist på pakken. Når couscousen er ferdigkokt, arbeides den luftig med 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
Skrell og finhakk hvitløken. Ha lammekjøttdeigen, resten av persillen, hvitløken, litt salt og pepper og 2 ss kaldt vann i en bolle, og arbeid det sammen til en jevn deig. Del kjøttdeigen i 4–6 biter. Form bitene til pølser og klem dem deretter litt flate. Legg kebabene over på en tallerken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Stek multibrødene som anvist på pakken, og server dem og urtedressingen til retten.
God middag!