Hoisinglasert kylling med frisk kålsalat og sesamris

Hoisinglasert kylling med frisk kålsalat og sesamris

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Denne retten er en god kombinasjon av den søte, litt pikante hoisinsausen, ofte brukt i Kina, og en syrlig kålsalat som fungerer som en kontrast til sødmen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Jasminris
150 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Gulrot
1 stk
Agurk
½ stk
Finsnittet hodekål
150 g
Koriander
1 bunt
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Sukker
2 ss
Salt
1 ts
Kyllingfilet
380 g
Hoisinsaus
½–1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Lime
½–1 stk
Soyasaus
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
640 kcal
Fett:
13 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt fersk eller syltet ingefær i kålsalaten, og tilsett litt chiliflak om du ønsker en sterkere rett. Noen dråper sesamolje smaker også godt i salaten.

 Tilbered risen som anvist på pakken. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter, eller til de er gylne. Bland frøene inn i den ferdigkokte risen. 
 Skrell gulroten, og riv den på den grove siden av et rivjern. Kutt agurken i tynne strimler. Skyll og grovhakk korianderen. Ha gulroten, agurken, hodekålen og korianderen i en salatbolle. Bland sammen 4 ss eddik, 2 ss sukker og 1 ts salt i en skål. Bland dressingen inn med grønnsakene. La kålsalaten stå på benken frem til servering.
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 5–6 minutter på hver side, til den er gyllen. Bland sammen hoisinsausen, saften fra limen og 1 ss soyasaus i en skål. Hell sausen over kyllingen mot slutten av steketiden. La kyllingen hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i skiver.
God middag!