Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Barbecuesaus
1 pakke
Hamburgerdeig
400 g
Hamburgerbrød
2 stk
Solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tips: Ha litt smør på potetene mot slutten av steketiden. Det gir en flott smak og farge, og samtidig kan det være med på å gi en sprøere overflate. Er noen ekstra sultne, stek gjerne et egg og ha det oppå burgeren.
Sett ovnen på 225 grader varmluft og gjør klar en langpanne med bakepapir. Fyr opp grillen om du ønsker å grille hamburgerne.
Vask potetene, del dem i tynne båter og legg dem i langpannen. Bland inn olje, salt og pepper.
Sett pannen i ovnen og stek potetene til de er gylne. Det tar omtrent 20-25 minutter. Vend på potetene underveis (se tips).
Riv av blader av hjertesalat, skjær tomater og løk i skiver, og legg det over på et fat. Hvis du griller, kan du gjerne salte grønnsakene og grille dem lett.
Del burgerdeigen i fire like store biter, eller tilpasset den enkeltes mage. Fukt hendene med kaldt vann og form burgerne. Rut dem gjerne med en kniv før steking, det gir bedre, jevnere stekeskorpe og mer smak.
Pensle burgerne med olje og stek dem i en stekepanne til de er gylne, omtrent 3-5 minutter på hver side. Hvis du griller, grill burgerne i omtrent 5 minutter på hver side, avhengig av varmen på grillen.
Rist hamburgerbrødene i en brødrister, i ovnen eller på grillen. De skal bli gylne og litt sprø.
Server med alle elementene på bordet, så kan alle montere sin burger slik de liker den aller best.
God middag!