Roede
Ytrefilet av får med gresk salat og hvitløkspoteter
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Mør fårefilet servert med gresk salat og saftige ovnsbakte poteter. En rett med greske smaker.
Mør fårefilet servert med gresk salat og saftige ovnsbakte poteter. En rett med greske smaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss
Ytrefilet av får
300 g
Olje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Snackoliven
1 pakke
Fetaost
50 g
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 463 kcal
- Fett:
- 15 g
- Karbohydrater:
- 39 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek kjøttet sammen ferske urter som rosmarin, timian eller oregano. Sett inn et steketermometer midt kjøttstykket, og stek det videre i ovnen til kjernetemperaturen ligger på omtrent 56 grader. La det hvile til omtrent 58–62 grader, da er den rosastekt.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og grovhakk den halve hvitløken. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 1–2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i omtrent 4–8 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
Skrell sjalottløken, og skyll agurken og tomaten. Kutt sjalottløken, agurken og tomaten i skiver. Del eller smuldre fetaosten i mindre biter. Bland sammen grønnsakene, olivenene og fetaosten i en serveringsskål, og smak til med saft fra sitronen, 1 ss olivenolje, salt og pepper.
Kjøtt: 125 g Potet: 150 g Salat: 160 g Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!