Ytrefilet av får med gresk salat og hvitløkspoteter
Roede

Ytrefilet av får med gresk salat og hvitløkspoteter

Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Mør fårefilet servert med gresk salat og saftige ovnsbakte poteter. En rett med greske smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss
Ytrefilet av får
300 g
Olje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Snackoliven
1 pakke
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
463 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
39 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek kjøttet sammen ferske urter som rosmarin, timian eller oregano. Sett inn et steketermometer midt kjøttstykket, og stek det videre i ovnen til kjernetemperaturen ligger på omtrent 56 grader. La det hvile til omtrent 58–62 grader, da er den rosastekt.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og grovhakk den halve hvitløken. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 1–2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i omtrent 4–8 minutter (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
 Skrell sjalottløken, og skyll agurken og tomaten. Kutt sjalottløken, agurken og tomaten i skiver. Del eller smuldre fetaosten i mindre biter. Bland sammen grønnsakene, olivenene og fetaosten i en serveringsskål, og smak til med saft fra sitronen, 1 ss olivenolje, salt og pepper.
 Kjøtt: 125 g Potet: 150 g Salat: 160 g Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!