Chili sin carne med avokadodressing, salat og fullkornsris
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Chili sin carne er en vegetarisk og fyldig gryte. Med fullkornsris, grønn salat og avokadodressing er dette også en skikkelig sunn middag.
Chili sin carne er en vegetarisk og fyldig gryte. Med fullkornsris, grønn salat og avokadodressing er dette også en skikkelig sunn middag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Rødløk
½ stk
Three spice
½–1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Svarte bønner
1 pakke
Gulrøtter
200 g
Maiskorn
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønn paprika
1 stk
Vann
¼ dl
Lettrømme
150 g
Lime
½ stk
Guacamole
1 pakke
Restaurantsalat
125 g
Fullkornsris
135 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 319 kcal
- Fett:
- 2 g
- Karbohydrater:
- 68 g
- Protein:
- 8 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til chili sin carnen med litt kakao eller mørk sjokolade for ekstra god smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene i små terninger. Sil laken av de sorte bønnene og maisen, og skyll bønnene i kaldt vann. Rens og kutt paprikaen i terninger.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i 2–3 minutter, til den er gyllen. Tilsett tacokrydderet, ønsket mengde av chiliflakene og ¼ dl vann, og la det småkoke i 1–2 minutter. Ha i hvitløken, de sorte bønnene, gulrøttene, maisen og de hakkede tomatene, og la alt småkoke i 10–12 minutter til. Ha i paprikaterningene når det gjenstår 3–4 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen lettrømmen og guacamolen i en liten serveringsskål. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Ha salaten i en skål, og vend inn litt olivenolje og salt.
God middag!