Krydderstekt lyr med potetmos, spinat og farget blomkål
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Lyr, en litt ukjent og velsmakende fisk i torskefamilien, sammen med stekt og farget blomkål gjør dette til en inspirerende sensommerrett.
Lyr, en litt ukjent og velsmakende fisk i torskefamilien, sammen med stekt og farget blomkål gjør dette til en inspirerende sensommerrett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Potetmos
500 g
Gul løk
1 stk
Farget blomkål
1 stk
Spinat
100 g
Lyrfilet
375 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Hvetemel
2 ss
Smør
1 ss
Smørsaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 727 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Blomkålen kan kokes i lettsaltet vann i omtrent 5 minutter, om du heller foretrekker det.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell og finhakk løken, kutt blomkålen i små buketter og skyll spinaten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek løken og blomkålen i 6–8 minutter, til blomkålen er gyllen og mør. Ha grønnsakene over på en tallerken. Stek spinaten raskt i den samme pannen, og vend om til den har falt lett sammen. Ha blomkål- og løkblandingen tilbake i pannen og smak til med salt og pepper.
Skyll og tørk fisken. Bland kryddermiksen med 2 ss mel, og vend fisken i blandingen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag!