Krydderstekt lyr med potetmos, spinat og farget blomkål

Krydderstekt lyr med potetmos, spinat og farget blomkål

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Lyr, en litt ukjent og velsmakende fisk i torskefamilien, sammen med stekt og farget blomkål gjør dette til en inspirerende sensommerrett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Farget blomkål
1 stk
Spinat
100 g
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Hvetemel
2 ss
Smør
1 ss
Smørsaus
1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
727 kcal
Fett:
40 g
Karbohydrater:
48 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Blomkålen kan kokes i lettsaltet vann i omtrent 5 minutter, om du heller foretrekker det.

Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
 Skrell og finhakk løken, kutt blomkålen i små buketter og skyll spinaten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek løken og blomkålen i 6–8 minutter, til blomkålen er gyllen og mør. Ha grønnsakene over på en tallerken. Stek spinaten raskt i den samme pannen, og vend om til den har falt lett sammen. Ha blomkål- og løkblandingen tilbake i pannen og smak til med salt og pepper.
 Skyll og tørk fisken. Bland kryddermiksen med 2 ss mel, og vend fisken i blandingen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag!