Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
- sylteagurk
- syltede rødbeter
Potetmos
400 g
Søtpotet
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Skivet gouda
1 pakke
Stekepølse
200 g
Baconterninger
150 g
Rødløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du mer smak i potetmosen, bland inn 1–2 spiseskjeer med sennep.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til søtpotet og brokkoli.
Skrell søtpoteten og kutt den i terninger. Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og del den i biter. Kok søtpotetene i omtrent 5 minutter før du har i brokkoli. Kok videre i 3–4 minutter. Hell av vannet og la grønnsakene dampe av seg.
Ha potetmos, søtpotet og brokkolibuketter i en ildfast form og dryss over ost. Sett formen i ovnen og gratiner til osten er smeltet og gyllen. Det tar omtrent 8–10 minutter.
Ta skinnet av pølsene om du ønsker det og kutt pølsene i biter. Skrell løken og skjær den i båter. Stek baconet sprøtt i en stekepanne med olje. Tilsett pølser og løk mot slutten av steketiden. Stek videre til alt er gyllent.
Server gratinert potetform med bacon og pølser. Ha gjerne rødbeter og sylteagurk til om du ønsker.
God middag!