Grillede pølser og koteletter med potetsalat og coleslaw

Grillede pølser og koteletter med potetsalat og coleslaw

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Dijonsennep
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • extra virgin olivenolje
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
1/2 dl
Dijonsennep
2-4 ss
Eplesider-/hvitvinseddik
2-3 ss
Extra virgin olivenolje
1 dl
Salt
Rødløk
1/2 stk
Kapers
2-4 ss
Bladpersille
1/2 pakke
Vårløk
1 pakke
Maiskolbe
2 stk
Godtlevertpølser
200 g
(Sennep, Laktose)
Sommerkoteletter
300 g
Coleslaw
200 g
Smør
4-5 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skjær smør i terninger, ha det i en bolle og la det stå i 4-5 minutter på kjøkkenbenken. Ha i finhakket hvitløk og persille. Bland alt sammen og fordel kryddersmøret utover på et bakepapir. Rull papiret sammen og gi det 10 minutter i fryseren. Da har du klart kryddersmør til maiskobene.

Kok potetene møre i lettsaltet vann. Fyr opp grillen til medium+ varme.
Finhakk rødløk og persille, og kutt vårløk i tynne ringer.
Bland sammen solsikke- eller rapsolje, sennep, eddik, olivenolje, rødløk og kapers. Når potetene er ferdige, kjøl dem ned og del dem i to.
Hell dressingen over potetene og dryss over persille og vårløk.
Snitt pølsene, tørk kotelettene med kjøkkenpapir og pensle både pølser og koteletter med olje. Krydre kotelettene med salt og pepper.
Grill kotelettene i 5-6 minutter på hver side, pølsene i 8-9 minutter og maiskolbene i 5-6 minutter.
Eventuelt kan du steke både kjøtt og mais i en stekepanne med olje.
Server sommerkoteletter og pølser med potetsalat, mais med smør og coleslaw.
God middag!