Fiskekaker med gulrotpuré og ertesmør

Fiskekaker med gulrotpuré og ertesmør

Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • vann
Poteter
400 g
Fiskekaker
480 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Gulrot
200 g
Melk
½ dl
Salt
Smør
1 ss
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Erter
125 g
Soyasaus
1 ss
Kruspersille
½ pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ta smøret ut av begeret og smelt det i en liten kjele. Vær forsiktig når du står ved komfyren, her er det varmt. Tilsett ertene i smøret og rør forsiktig. La ertene bade i smøret i 3–4 minutter. Tilsett 2 spiseskjeer soyasaus og hakket persille. Erta, berta, sukkererta, sausen er ferdig!

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Sett over poteter til koking og kok til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Legg fiskekakene i en ildfast form. Tilsett vann i formen og dekk over med aluminiumsfolie. Sett formen i ovnen og varm fiskekakene til de er gjennomvarme, i omtrent 15 minutter. Eventuelt kan du steke fiskekakene i en stekepanne med litt olje.
Skrell og kutt gulrøtter i skiver. Kok gulrøttene til de er møre. Hell av vannet og kjør sammen gulrøtter og melk med en stavmikser til du får en jevn puré. Bland inn smør og smak til med salt og pepper.
Smelt kryddersmøret og tilsett erter. La ertene trekke i smøret i 3–4 minutter. Tilsett soyasaus og hakket persille rett før servering.
Server fiskekaker med gulrotpuré, kokte poteter og ertesmør.
God middag!