Vegetarisk nachos med søtpotet, lettsyltet rødløk og guacamole
Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Sprø ostegratinerte nachos, toppet med syrlig, syltet rødløk og frisk guacamole er en sikker vinner rundt middagsbordet.
Sprø ostegratinerte nachos, toppet med syrlig, syltet rødløk og frisk guacamole er en sikker vinner rundt middagsbordet.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Søtpotet
1 stk
Kidneybønner
1 pakke
Three spice
1 pakke
Nachochips
1 pakke
Revet mozzarella
100 g
Tomat
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Guacamole
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 212 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 13 g
- Protein:
- 12 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du rester av feta eller annen ost i kjøleskapet? Ha litt på nachosen før du setter den i ovnen!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland sammen rødløkskivene og saft fra halve limen i en skål. Smak til med salt.
Skyll og kutt søtpoteten i mellomstore terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Ha søtpotetterningene i en ildfast form, og vend inn 1 ts av tacokrydderet og litt olje. Stek søtpotetene i ovnen i 10 minutter, og ta formen ut av ovnen. Ha nachochipsene på et stekebrett med bakepapir. Fordel søtpotetterningene, bønnene og mozzarellaen på toppen. Stek nachosen i ovnen i 10 minutter.
Kutt tomaten i små biter. Skyll og finhakk korianderen fra urtepakken. Kruspersillen skal brukes i en annen rett. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Bland tomatbitene, korianderen, løken og hvitløken sammen i en skål, og smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Server guacamolen til retten.
God middag!