Karbonader med fløtesaus, surkål og poteter

Karbonader med fløtesaus, surkål og poteter

4.21 (155)
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Litt salt
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Litt salt
Surkål
1 pakke
Gulrot
2 stk
Karbonader
450 g
(Melk, Laktose)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Fløtesaus
200 g
(Selleri, Hvete, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du må gjerne steke karbonadene i en stekepanne. Det tar litt lengre tid, men er enklere.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Skrell gulrøttene og del dem i skiver. Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter. La gulrotskivene koke med de siste 4–5 minuttene. Kok også opp en kjele med vann til surkål. Ha posen med surkål i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter.
Ha karbonadene i en ildfast form og sett i ovnen, la stå i omtrent 10-15 minutter.
Ha sausen i en kjele og varm forsiktig opp under omrøring. Eventuelt kan du varme sausen i posen i samme kjele som surkålen.
Server karbonader med kokte poteter, gulrot, surkål og fløtesaus.
God middag!