Ovnsbakt skinkestek med paprikasaus og pasta
Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje eller smør
- Litt salt
- olivenolje
- salt
- smør
Skinkestek
200 g
Middelhavskrydder
½ pakke
Gran Biraghi
½ pakke
Smør
1 ss
Linguine
250 g
Litt salt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Olivenolje
2 ss
Tomat
1 stk
Spinat
½ pakke
Ajvarsaus
1 beger
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk mye vann når du koker pasta. Det er fordi vannet skal tilbake til kokepunktet så fort som mulig etter at du har hatt i pastaen. Husk også salte godt for å få riktig smak. 10–12 g salt per liter vann, ifølge mange fornuftige italienere.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Bland krydder med ost. Ha skinkesteken over i en ildfast form med bakepapir i bunnen. Ha på smør, ost og krydder. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett formen i ovnen. Varm skinkesteken i 10–15 minutter.
Skjær sjalottløk i tynne skiver og tomat i terninger. Varm opp en bredbunnet kjele og ha i olje. Stek løken blank, og tilsett tomatterningene. La det steke i 5–6 minutter. Trekk pannen til side, vend inn spinat, og når den har falt sammen, tilsett ajvar. Smak til med salt og pepper.
Server skinkestek med pasta og ajvarsaus.
God middag!