Ovnsbakt laks med potetmos og brokkoli
Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Potetmos
1 pakke
Salt
Laksefilet
350 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
Sitron
1 stk
Brokkoli
1 stk
Fiskesaus med crème fraîche
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brokkolien kan gjerne bakes i ovnen sammen med laksen. Del den i så fall i skiver og legg den i bunnen av formen med laksen over.
Sett ovnen på 160 grader varmluft.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med potetmos i vannet og la den koke i omtrent 10–15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen forsiktig over i et serveringsfat, og smak eventuelt til med litt salt.
Krydre laksen med salt og pepper. Legg den i en oljet ildfast form og stek den i omtrent 8–12 minutter. Den skal være saftig og med en litt fuktig kjerne. Press over sitronsaft ved servering.
Del brokkolien i små buketter og stilken i staver. Kok brokkolien i lettsaltet vann i 4–5 minutter.
Varm forsiktig opp fiskesausen i en liten kjele.
Server ovnsbakt laks med brokkoli, potetmos og fiskesaus.
God middag!