Laks Tataki med ris, ponzusaus og agurk- og mangosalat
4.21 (62)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
Laksefilet
300 g
Mango
1 stk
Agurk
1/2 stk
Middagsris
1 pakke
Ponzusaus
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Koriander
1/2 bunt
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Riv litt fersk ingefær på et rivjern og bland inn i ponzusausen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 1-2 minutter. Legg sesamfrøene til side på en tallerken.
Finhakk korianderen. Bland ponzusausen og korianderen sammen i en skål.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i ca. 2 minutter på hver side. Legg fisken over i en skål, og vend inn ponzusausen. La fisken trekke til seg smakene fra ponzusausen i ca. 10 minutter.
Skrell mangoen, og fjern steinen. Kutt mangokjøttet og agurken i terninger. Bland agurken, mangoen og sesamfrøene i en serveringsskål.
Legg fisken på en skjærefjøl, og ha ponzusausen i en serveringsskål. Skjær fisken i tynne skiver med en skarp kniv. Laksen skal ha rå kjerne. Fordel fisken utover et stort serveringsfat, og hell over ponzusausen ved servering.
God middag!