Fiskegrateng med råkost, appelsin og kokte poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Bladpersille
1 pakke
Fiskegrateng
700 g
Panko
1 pakke
Smør
2–3 ss
Gulrøtter
2 stk
Appelsin
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 130 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 29 g
- Protein:
- 3 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt purre, vårløk eller gressløk i det smeltede smøret før servering.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over pankoen, og fordel noen små biter med smør på toppen. Stek gratengen i ovnen i omtrent 30 minutter.
Riv gulrøttene. Skrell appelsinen, kutt den i biter, og vend bitene sammen med de revne gulrøttene i en skål. Smak til råkosten med salt og pepper.
Smelt 2–3 ss smør i en liten kjele (se tips).
Skyll persillen, rist av vannet og finhakk den. Strø den over retten ved servering.
God middag!