Japansk nudelsuppe med svinekjake, gulrot, aromasopp, pak choy, koriander og kokt egg
Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Gluten
Basisvarer:
- Olje
- salt
- soyasaus
- vann
Egg
4 stk
Mørkokt svinekjake
350 g
Rød chili
1 stk
Gulrot
200 g
Hønsebuljong
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Koriander
1/2 bunt
Pak choy
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Sitrongress
1 stk
Aromasopp
100 g
Eggnudler
1 pakke
Olje
Soyasaus
3 ss
Vann
10 dl
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Suppen kan varieres med ulike ingredienser og garnityrer om du ønsker å lage den flere ganger.
Kok eggene i ca. 9 minutter.
Sett en kjele med 2 liter vann og 1 ts salt på kok.
Knus sitrongresset med flatsiden av kniven, og kutt det i ca. 3 biter. Skrell og finhakk hvitløken, og finhakk aromasoppen og halvparten av chilien.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek hvitløken, soppen, chilien og sitrongresset i 2-3 minutter, til hvitløken har fått litt farge. Ha i 10 dl vann, og kok opp. Tilsett hønsebuljongen, og smak til med 3 ss soyasaus. Ha svinekjakene, inkludert kraften, i kjelen, og la dem trekke i 3-4 minutter. La suppen stå på lav varme frem til resten av retten er ferdig.
Kok eggenudlene i vannet fra punkt 1 i ca. 4 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 1-2 minutter. Legg sesamfrøene til side på en tallerken.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i tynne strimler. Skyll pak choyen, og finsnitt den. Grovhakk korianderen, og kutt resten av chilien i tynne skiver.
Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell dem, og kutt dem i to. Fordel eggene og grønnsakene fra forrige punkt i suppeskåler.
Sil vannet av eggenudlene, ha nudlene tilbake i kjelen, og vend inn sesamfrøene og litt olje.
Ta sitrongressbitene ut av suppen - de skal ikke spises, kun smaksette suppen. Fordel nudlene i suppeskålene med eggene og grønnsakene, og hell over rikelig med suppe.
God middag!