Japansk nudelsuppe med svinekjake, gulrot, aromasopp, pak choy, koriander og kokt egg

Japansk nudelsuppe med svinekjake, gulrot, aromasopp, pak choy, koriander og kokt egg

Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • soyasaus
  • vann
Egg
4 stk
(Egg)
Mørkokt svinekjake
350 g
Rød chili
1 stk
Gulrot
200 g
Hønsebuljong
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Koriander
1/2 bunt
Pak choy
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Sitrongress
1 stk
Aromasopp
100 g
Eggnudler
1 pakke
(Gluten, Egg)
Olje
Soyasaus
3 ss
Vann
10 dl
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Suppen kan varieres med ulike ingredienser og garnityrer om du ønsker å lage den flere ganger.

Kok eggene i ca. 9 minutter.
Sett en kjele med 2 liter vann og 1 ts salt på kok.
Knus sitrongresset med flatsiden av kniven, og kutt det i ca. 3 biter. Skrell og finhakk hvitløken, og finhakk aromasoppen og halvparten av chilien.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek hvitløken, soppen, chilien og sitrongresset i 2-3 minutter, til hvitløken har fått litt farge. Ha i 10 dl vann, og kok opp. Tilsett hønsebuljongen, og smak til med 3 ss soyasaus. Ha svinekjakene, inkludert kraften, i kjelen, og la dem trekke i 3-4 minutter. La suppen stå på lav varme frem til resten av retten er ferdig.
Kok eggenudlene i vannet fra punkt 1 i ca. 4 minutter.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 1-2 minutter. Legg sesamfrøene til side på en tallerken.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i tynne strimler. Skyll pak choyen, og finsnitt den. Grovhakk korianderen, og kutt resten av chilien i tynne skiver.
Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell dem, og kutt dem i to. Fordel eggene og grønnsakene fra forrige punkt i suppeskåler.
Sil vannet av eggenudlene, ha nudlene tilbake i kjelen, og vend inn sesamfrøene og litt olje.
Ta sitrongressbitene ut av suppen - de skal ikke spises, kun smaksette suppen. Fordel nudlene i suppeskålene med eggene og grønnsakene, og hell over rikelig med suppe.
God middag!