Biff med maiskrem servert med ovnsbakte poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Brokkoli
1 stk
Maiskorn
2 pakke
Melk
1 dl
Smør
1 ss
Minuttbiff av storfe
300 g
Barbecuesaus
1 beger
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 466 kcal
- Fett:
- 6 g
- Karbohydrater:
- 59 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek kjøttet i to omganger for best resultat!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, til potetene er gylne og gjennomstekte. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Ta stekebrettet med potetene ut av ovnen når det gjenstår 15–20 minutter av steketiden. Fordel brokkolibukettene på brettet, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og brokkolien i ovnen i 15–20 minutter til.
Sil laken av maiskornene, og ha dem i en kjele med 1 dl melk og 1 ss smør. Kok opp, og kjør blandingen jevn med en stavmikser. Spe eventuelt på med mer melk hvis du vil. Smak til med salt og pepper. La maiskremen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper.
Server barbecuesausen til retten.
God middag!