Laksebowl med mango servert med rødkål og chilimajones
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- salt
- sukker
- vann
Fullkornsris
135 g
Laksefilet
325 g
Teriyakisaus
100 g
Sesamfrø
1 pakke
Finsnittet rødkål
100 g
Olje
1 ss
Sukker
1 ts
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Vann
2 ss
Gulrot
1 stk
Mango
1 stk
Chilimajones
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1026 kcal
- Fett:
- 58 g
- Karbohydrater:
- 84 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Soya- eller ponzusaus er godt til, eller bruk litt av sjyen fra laksen til som saus.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og fordel teriyakisausen over. Dryss over sesamfrøene, og stek laksen midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss olje. Stek kålen i omtrent 1 minutt. Ha over 1 ts sukker, 1 ss eddik og 2 ss vann, og la væsken koke inn i kålen. Smak til med salt.
Skrell gulroten, og bruk en ostehøvel eller mandolin til å kutte den i tynne skiver på langs. Skrell og kutt mangoen i terninger. Ha chilimajonesen i en serveringsskål.
Fordel risen i to serveringsskåler, og legg laksen, den syrlige rødkålen og mangoterningene oppå. Lag små snurrer av gulrotstrimlene, og topp retten med dem og chilimajonesen.
God middag!