Ytrefilet av svin med ratatouille og ovnsbakte poteter
Roede

Ytrefilet av svin med ratatouille og ovnsbakte poteter

Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Ratatouille er en grønnsaksstuing fra Frankrike, og sammen med ovnsbakte poteter, er dette det perfekte tilbehøret til ytrefilet av svin.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • olje
    • pepper
    • salt
    • vann
    Poteter
    350 g
    Olje
    1 ss
    Gul løk
    1 stk
    Squash
    1 stk
    Gul paprika
    1 stk
    Kinesisk hvitløk
    ½ stk
    Tomatpuré
    2 ss
    Hakkede tomater
    1 boks
    Basilikum og oregano
    1 pose
    Olje
    1 ss
    Vann
    1 dl
    Ytrefilet av svin i skiver
    350 g
    Olje
    1 ss
    Næringsbergening (per porsjon)
    Energi:
    476 kcal
    Fett:
    4 g
    Karbohydrater:
    56 g
    Protein:
    54 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha gjerne buljong, et laurbærblad og litt balsamicoeddik i ratatouillen. Juster bitterheten i sausen med litt sukker.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
     Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
     Skrell løken og skyll squashen. Kutt løken, squashen og paprikaen i grove terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i et par minutter, til de er gylne. Tilsett 2 ss tomatpuré og basilikum- og oreganokryderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i de hakkede tomatene, skyll ut boksen med 1 dl vann, og ha vannet i gryten. Kok opp, og la ratatouillen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper (se tips). 
    Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering. 
    Svinekjøtt: 125 g Potet: 150 g Ratatouille: 160 g Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
    God middag!