Roede
Ytrefilet av svin med ratatouille og ovnsbakte poteter
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Ratatouille er en grønnsaksstuing fra Frankrike, og sammen med ovnsbakte poteter, er dette det perfekte tilbehøret til ytrefilet av svin.
Ratatouille er en grønnsaksstuing fra Frankrike, og sammen med ovnsbakte poteter, er dette det perfekte tilbehøret til ytrefilet av svin.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Olje
1 ss
Gul løk
1 stk
Squash
1 stk
Gul paprika
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Tomatpuré
2 ss
Hakkede tomater
1 boks
Basilikum og oregano
1 pose
Olje
1 ss
Vann
1 dl
Ytrefilet av svin i skiver
350 g
Olje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 476 kcal
- Fett:
- 4 g
- Karbohydrater:
- 56 g
- Protein:
- 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne buljong, et laurbærblad og litt balsamicoeddik i ratatouillen. Juster bitterheten i sausen med litt sukker.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell løken og skyll squashen. Kutt løken, squashen og paprikaen i grove terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i et par minutter, til de er gylne. Tilsett 2 ss tomatpuré og basilikum- og oreganokryderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Ha i de hakkede tomatene, skyll ut boksen med 1 dl vann, og ha vannet i gryten. Kok opp, og la ratatouillen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper (se tips).
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det er gjennomstekt. La kjøttet hvile i omtrent 5 minutter før servering.
Svinekjøtt: 125 g Potet: 150 g Ratatouille: 160 g Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!