Torsk med granateple- og mangosalat, bakte potetskiver og persilleolje

Torsk med granateple- og mangosalat, bakte potetskiver og persilleolje

4.14 (118)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olivenolje
    • olje
    • salt
    • smør
    Torskefilet
    400 g
    Poteter
    400 g
    Kruspersille
    1 pakke
    Kinesisk hvitløk
    1 stk
    Sitron
    1/3 stk
    Mango
    1 stk
    Granateple
    1 stk
    Olje
    1/2 dl
    Salt
    Olivenolje
    2 ss
    Smør
    1 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt finhakket hvitløk i stekepannen mens du steker fisken.

    Sett stekeovnen på 230 grader.
    Kutt potetene i skiver, fordel potetskivene utover et stekebrett og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetskivene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
    Grovhakk kruspersillen, og skrell og finhakk hvitløken. Ha persillen og hvitløken i et litermål og bland inn 0,5 dl olje, 2 ss olivenolje, litt salt og saften og skallet (kun det gule) fra 1/3 av sitronen. Om du ønsker kan du kjøre blandingen glatt i en blender eller med en stavmikser.
    Skrell mangoen, og fjern steinen. Kutt mangokjøttet i terninger. Kutt først bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Bank ut granateplefrøene (det er kun disse som skal spises) med baksiden av en spiseskje. Bland mangoterningene og granateplefrøene i en serveringsskål.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 1-2 minutter på hver side. Ha 1 ss smør i pannen, og skru temperaturen ned til middels varme. Stek fisken i ytterligere 1-2 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker.
    God middag!