Torsk med granateple- og mangosalat, bakte potetskiver og persilleolje
4.14 (118)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
- smør
Torskefilet
400 g
Poteter
400 g
Kruspersille
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1 stk
Sitron
1/3 stk
Mango
1 stk
Granateple
1 stk
Olje
1/2 dl
Salt
Olivenolje
2 ss
Smør
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket hvitløk i stekepannen mens du steker fisken.
Sett stekeovnen på 230 grader.
Kutt potetene i skiver, fordel potetskivene utover et stekebrett og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetskivene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Grovhakk kruspersillen, og skrell og finhakk hvitløken. Ha persillen og hvitløken i et litermål og bland inn 0,5 dl olje, 2 ss olivenolje, litt salt og saften og skallet (kun det gule) fra 1/3 av sitronen. Om du ønsker kan du kjøre blandingen glatt i en blender eller med en stavmikser.
Skrell mangoen, og fjern steinen. Kutt mangokjøttet i terninger. Kutt først bunnen og toppen av granateplet, og kutt det deretter forsiktig på langs med en kniv før du brekker det i to. Bank ut granateplefrøene (det er kun disse som skal spises) med baksiden av en spiseskje. Bland mangoterningene og granateplefrøene i en serveringsskål.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 1-2 minutter på hver side. Ha 1 ss smør i pannen, og skru temperaturen ned til middels varme. Stek fisken i ytterligere 1-2 minutter på hver side, og krydre med salt og pepper. Bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker.
God middag!