Pasta linguini med sjampinjong og spekeskinke
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Pepper
- solsikke-/rapsolje
Linguine
400 g
Sjampinjong
1 pakke
Løk
1 stk
Hvitløk
1 fedd
Solsikke-/rapsolje
Spekeskinke i strimler
1 pakke
Rømmemiks
1 pakke
Pepper
Bladpersille
1/2 pakke
Ruccola
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tips: Har du litt grana padano, parmesan eller annen revet ost, kan det også være fint å drysse over retten. Tilsett litt hvitvinseddik etter at løken er stekt hvis du ønsker mer syre. Eventuelt kan du tilsette hvitvinseddik i ruccolaen sammen med litt olivenolje.
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta.
Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8-9 minutter.
Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør. Ta vare på litt av kokevannet for å eventuelt justere tykkelsen på sausen senere.
Del sjampinjong i skiver og løk og hvitløk i små terninger.
Stek sopp og spekeskinke i olje på høy varme til soppen er gyllen. Tilsett løk og hvitløk og stek videre til løken er blank. Ha i rømmemiks og kok opp. Smak til med pepper og dryss over finhakket persille.
Server med ruccola ved siden av.
God middag!