Pasta linguini med sjampinjong og spekeskinke

Pasta linguini med sjampinjong og spekeskinke

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Pepper
    • solsikke-/rapsolje
    Linguine
    400 g
    Sjampinjong
    1 pakke
    Løk
    1 stk
    Hvitløk
    1 fedd
    Solsikke-/rapsolje
    Spekeskinke i strimler
    1 pakke
    Rømmemiks
    1 pakke
    Pepper
    Bladpersille
    1/2 pakke
    Ruccola
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tips: Har du litt grana padano, parmesan eller annen revet ost, kan det også være fint å drysse over retten. Tilsett litt hvitvinseddik etter at løken er stekt hvis du ønsker mer syre. Eventuelt kan du tilsette hvitvinseddik i ruccolaen sammen med litt olivenolje.

    Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta.
    Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8-9 minutter.
    Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør. Ta vare på litt av kokevannet for å eventuelt justere tykkelsen på sausen senere.
    Del sjampinjong i skiver og løk og hvitløk i små terninger.
    Stek sopp og spekeskinke i olje på høy varme til soppen er gyllen. Tilsett løk og hvitløk og stek videre til løken er blank. Ha i rømmemiks og kok opp. Smak til med pepper og dryss over finhakket persille.
    Server med ruccola ved siden av.
    God middag!