Lettsaltet torsk med grønnsaker

Lettsaltet torsk med grønnsaker

4.34 (286)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Grønnsaksbuljongterning
    • margarin
    • pepper
    • salt
    • vann
    Poteter
    400 g
    Lettsaltet torskefilet
    400 g
    Pepper
    Vann
    1 dl
    Gulrøtter
    ½ pakke
    Rødløk
    1 stk
    Grønne bønner
    1 pakke
    Margarin
    1 ss
    Grønnsaksbuljongterning
    ½ stk
    Vann
    2 dl
    Matfløte
    3 dl
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Du kan også steke torsken i en stekepanne. Stek da fisken i litt margarin eller olje på middels varme i 3 minutter på hver side, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.

    Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
    Kok opp poteter i vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter.
    Skyll fisken, tørk av den med kjøkkenpapir og del den i porsjoner. Krydre fiskestykkene med pepper og legg dem i en ildfast form med litt vann. Sett formen i ovnen og bak fisken i 8–15 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
    Skrell og skjær gulrot i tynne staver. Skjær rødløk i skiver. Skyll de grønne bønnene, kutt av endene og del dem i to.
    Varm opp en stekepanne med litt margarin. Ha grønnsakene i pannen og fres dem raskt i et par minutter. Tilsett buljongterning, vann og matfløte, og kok i et par minutter til. Smak til med salt og pepper.
    Server bakt torsk med kremede grønnsaker og kokte poteter.
    150 g Lettsaltet kokt torsk: 150 g Grønnsaker Saus: ½ dl Energiinnhold: 380 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
    God middag!