Roede
Quinoasalat med lun fetaost, cherrytomater og mynteyoghurt
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
En mettende sommersalat med quinoa og gode smaker. Quinoa er superfrøet som er litt vanskelig å uttale, men som er stappfullt av næringsstoffer.
En mettende sommersalat med quinoa og gode smaker. Quinoa er superfrøet som er litt vanskelig å uttale, men som er stappfullt av næringsstoffer.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- pepper
- salt
- vann
Squash
1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Fetaost
100 g
Oregano
1 pakke
Paprikakrydder
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Quinoamiks
125 g
Nektarin
1 stk
Ruccola
50 g
Mynte
½ pakke
Sitron
1 stk
Olivenolje
1 ss
Vann
3 dl
Mynte
½ pakke
Yoghurt naturell
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 505 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 56 g
- Protein:
- 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om været skulle klaffe, kan du tilberede denne retten på grillen. Krydre fetaosten med basilikum- og oreganokrydderet, og pakk den inn i aluminiumsfolie før du legger pakken på grillen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Bruk gjerne grillfunksjonen om du har.
Kok opp 3 dl lettsaltet vann i en kjele. Skyll quinoaen i et dørslag, og la den småkoke under lokk på lav varme i omtrent 15 minutter. Ta av lokket, og la quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.
Skyll squashen og cherrytomatene. Kutt squashen i skiver, og cherrytomatene i to. Legg squashen og cherrytomatene på et stekebrett med bakepapir. Spar litt plass til fetaosten.
Legg fetaosten på stekebrettet sammen squashen og cherrytomatene. Krydre med basilikum- og oreganokrydderet og litt av paprikakrydderet. Topp squashen, cherrytomatene og fetaosten med 1 ss olivenolje. Stek squashen, cherrytomatene og fetaosten i ovnen i omtrent 10 minutter. Følg med så osten ikke svir seg dersom du bruker grillfunksjonen.
Skyll og tørk nektarinen og ruccolaen. Kutt nektarinen i båter. Skyll, rist og finhakk mynten. Vend de ovnsbakte grønnsakene, nektarinbåtene, ruccolaen og halvparten av mynten inn i den ferdigkokte quinoaen. Smak til med 1 ss olivenolje, saft fra sitronen, salt og pepper.
Bland resten av mynten sammen med yoghurten i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Quinosalat: 300 g Grillet fetaost: 50 g Mynteyoghurt: 2 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!