Quinoasalat med lun fetaost, cherrytomater og mynteyoghurt
Roede

Quinoasalat med lun fetaost, cherrytomater og mynteyoghurt

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
En mettende sommersalat med quinoa og gode smaker. Quinoa er superfrøet som er litt vanskelig å uttale, men som er stappfullt av næringsstoffer.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
  • vann
Squash
1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Oregano
1 pakke
Paprikakrydder
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Quinoamiks
125 g
Nektarin
1 stk
Ruccola
50 g
Mynte
½ pakke
Sitron
1 stk
Olivenolje
1 ss
Vann
3 dl
Mynte
½ pakke
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
505 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
56 g
Protein:
26 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om været skulle klaffe, kan du tilberede denne retten på grillen. Krydre fetaosten med basilikum- og oreganokrydderet, og pakk den inn i aluminiumsfolie før du legger pakken på grillen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Bruk gjerne grillfunksjonen om du har. 
Kok opp 3 dl lettsaltet vann i en kjele. Skyll quinoaen i et dørslag, og la den småkoke under lokk på lav varme i omtrent 15 minutter. Ta av lokket, og la quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.
Skyll squashen og cherrytomatene. Kutt squashen i skiver, og cherrytomatene i to. Legg squashen og cherrytomatene på et stekebrett med bakepapir. Spar litt plass til fetaosten.
 Legg fetaosten på stekebrettet sammen squashen og cherrytomatene. Krydre med basilikum- og oreganokrydderet og litt av paprikakrydderet. Topp squashen, cherrytomatene og fetaosten med 1 ss olivenolje. Stek squashen, cherrytomatene og fetaosten i ovnen i omtrent 10 minutter. Følg med så osten ikke svir seg dersom du bruker grillfunksjonen.
 Skyll og tørk nektarinen og ruccolaen. Kutt nektarinen i båter. Skyll, rist og finhakk mynten. Vend de ovnsbakte grønnsakene, nektarinbåtene, ruccolaen og halvparten av mynten inn i den ferdigkokte quinoaen. Smak til med 1 ss olivenolje, saft fra sitronen, salt og pepper.
 Bland resten av mynten sammen med yoghurten i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
 Quinosalat: 300 g Grillet fetaost: 50 g Mynteyoghurt: 2 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!