Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje eller smør
- salt
- solsikke-/rapsolje
Pastaskruer
250 g
Extra virgin olivenolje eller smør
Kjøttpølse
250 g
Løk
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Hakkede tomater
1 boks
Rømmemiks
1 pakke
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Agurk
1 stk
Gulrot
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har osterester liggende i kjøleskapet, kan du legge pastaen og pølsesausen i en ildfast form, strø ost på toppen og gratinere formen i ovnen.
Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Kutt pølser i halvmåner, skjær løk i små terninger og finhakk hvitløk. Varm opp en stekepanne med olje og stek pølsebitene til de er sprø og gylne. Tilsett løk og hvitløk, og fres videre i 1–2 minutter. Ha pølsemiksen over i en kjele og tilsett hakkede tomater og rømmemiks. La sausen småkoke i 10–15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Del agurk og gulrot i staver og server dem i skåler på bordet.
Server pastaskruer med pølsesaus og grønnsaker.
God middag!